59 822 33 32

biuro@cechbytow.pl

ul. Mierosławskiego 12, Bytów

Dokumenty składać należy w sekretariacie Cechu po ukończeniu zajęć edukacyjnych w szkole.

Wymagane dokumenty do egzaminu czeladniczego w systemie szkolnym:

  1. wniosek o dopuszczenie do egzaminu
  2. umowa o naukę zawodu – kserokopia (w przypadku nauki zawodu u kilku pracodawców, należy dołączyć umowy oraz świadectwa pracy ze wszystkich zakładów)
  3. świadectwo pracy lub zaświadczenie od pracodawcy o zakończeniu praktycznej nauki zawodu
  4. 1 fotografia (podpisana na odwrocie)
  5. dowód wpłaty za egzamin (potwierdzenie)

Wymagane dokumenty do egzaminu czeladniczego w systemie pozaszkolnym:  

  1. wniosek o dopuszczenie do egzaminu
  2. świadectwo ukończenia gimnazjum albo ośmioletniej szkoły podstawowej
  3. umowa o naukę zawodu – kserokopia (w przypadku nauki zawodu u kilku pracodawców, należy dołączyć umowy oraz świadectwa pracy ze wszystkich zakładów)
  4. świadectwo pracy lub zaświadczenie od pracodawcy o zakończeniu praktycznej nauki zawodu
  5. zaświadczenie o ukończeniu kursu przygotowującego do egzaminu czeladniczego lub oświadczenie pracodawcy o zrealizowaniu programu zasadniczej szkoły zawodowej (kształcenie indywidualne)
  6. 1 fotografia (podpisana na odwrocie)
  7. dowód wpłaty za egzamin (potwierdzenie) 

Opłaty egzaminacyjne: 

Egzamin czeladniczy

Dla zrzeszonych

 870,25 zł



Opłatę za egzamin należy dokonać na nr konta bankowego:
06 1240 3770 1111 0000 4068 0545
Izba Rzemiosła i Przedsiębiorczości Pomorza Środkowego w Słupsku

Cech Rzemiosł Różnych w Bytowie

Cech to najstarsza organizacja Rzemieślnicza. Dorobek i osiągnięcia Cechów doceniane i uznawane są w kraju i poza jego granicami. Obecnie w CECHU zarejestrowanych jest 195 zakładów rzemieślniczych. Ilość szkolonych uczniów w różnych zawodach ponad 500.  Ilość zakładów szkolących - 140.

Kontakt

Cech Rzemiosł Różnych w Bytowie
ul. Mierosławskiego 12, 77-100 Bytow

59 822 33 32

biuro@cechbytow.pl

© Cech Rzemiosł Różnych w Bytowie 2023 - 2024   |   Polityka prywatności

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

więcej zgoda